Miky's blog

Wednesday, May 23, 2007

Ekvador - Quito

Tak jiz jsme druhy den v hlavnim meste Quitu. Mesto lezi v nadmorske vysce cca 3000 m. Rozklada se na hrebenu And. Je v UNESCO kvuli svemu kolonialnimu staremu mestu.

Hlavni namesti



Policie u prezidentskeho palace



Domorode obyvatelstvo v tradicnim kroji

Kolumbie - dojmy

Kolumbie nebyla vubec v nasem planu. Cestou stredni Amerikou jsme ale potkali nekolik cestovatelu, kteri nam ji vrele doporucili. Nelitovali jsme. Bezpecnostni situace je nyni na uplne jine urovni, nez jak se u nas prezentuje. Kolumbie pod vedenim nynejsiho prezidenta se zacina radit mezi relativne bezpecne zeme.

Santuario Los Lajas











Neskutecna stavba kostela na moste pres hluboke udoli. Podnetem k vybudovani bylo zjeveni panny Marie na skale, ktera nyni tvori oltar.

Popayán









Velmi hezke kolonialni mesto (spolecne s Cartagenou nejhezci kolumbijske mesto) - mimo jine je v UNESCO.

San Agustín













Velmi hezke okoli mesta San Agustín s jedinecnymi predhispanskymi vykopavkami (sochy a hroby) nas donutilo zustat na jednom miste 4 dny. Mimo archeologicke pamatky lze v okoli obdivovat krasnou prirodu predstavovanou udolim reky Magdaleny a nescetnymi vodopady (nyni v zimnim obdobi je jich tu opravdu hodne).

Monday, May 14, 2007

Bogotá

V Bogote jsme stravili necele 3 dny. Nejvice nas zaujalo Museo del Oro (Muzeum zlata).





Prekrasny vyhled z Cerro de Monserrate take stal za to.



Medellin

V tomto byvalem stredu narkoobchodu jsme stravili 2 dny. Uz je to ale bezpecne mesto plne hezkych mist a situovane v nadherne kotline mezi dvemi horskymi hrbety.



Toto je misto jednoho z pumovych utoku narkomafie z roku 1992. Zemrelo 47 lidi. Prumerny vek obeti byl 20 let. Jako pripominku nechali jednu sochu znicenou a vystavili i neposkozenou repliku.



Jedna z mnoha soch mistniho umelce Botera

Tuesday, May 08, 2007

Ciudad Perdida - 6 denni trek do Ztraceneho mesta

Civa - mistni tradicni dopravni prostredek, kterym jsme se dostali na pocatek treku



Hned druhy den jsme navstivili mistni vyrobnu. Takhle vypadaji kokove listy na zacatku, na vyrobu 900 gramu bileho prasku je jich potreba 100 kilogramu. Pak se pridavaji ruzne chemikalie - k nasemu velkemu prekvapeni i benzin.



A takhle vypada 3 gramy tzv. K. pasty, ktera se dale jeste cisti acetonem (to ale uz dela mafie, jelikoz to je velmi nebezpecne).
P.S.:Pro Sobiho a ostatni chtive vzorku: Vysledny produkt byl na ochutnani pouze na miste - brnela nas pusa drahnou pulhodinu :-)



Holcicka z indianske vesnice kmene Kogi



Vesnice kmene Kogi



Vzhuru k Ciudad Perdida, jeste nas ceka 8 km vystupu a brodeni :-(





Ale i krasne vyhledy



A uz jsme tady. Mesto opustene v 15. stoleti, puvodne obyvane kulturou Tayrona a znovuobjevene v roce 1975. Lze se do nej dostat pouze helikopterou, nebo 3dennim trekem:-)





A prodavaji tam novy typ hodinek :-)